Estetik Ameliyat Davaları ve Dava Açma Süresi 2024

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2024

Estetik ameliyat davaları ülkemizdeki estetik operasyon sayısındaki artışa paralel olarak son yıllarda artış göstermiştir. Bu konuda bize gelen taleplerde en çok merak edilen konuları bir yazıya dönüştürmeye karar verdik. Estetik doktora dava açma süresi, tüketici mahkemesi görev alanı, dava dilekçesi, eser sözleşmesi boyutu ve estetik doktoruna dava açmak veya hastaneye dava açmak konusundaki sürece ilişkin bir takım temel bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Estetik ameliyat davası açmayı düşünüyorsanız detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

Av. Arb. Bahadırhan TABAK

estetik davaları avukatı
Avukatlarımızın Malpraktis hakkındaki söyleşisinden bir kare. 20 Ekim 2023

Burun operasyonları ile ilgili detaylı bilgi için Yanlış Burun Ameliyatı Tazminat Davası 2024 başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Estetik Doktora Dava Açma Süresi

Estetik doktoruna veya ameliyatınızın yapıldığı sağlık kurumuna dava açmak için mevzuatımızda belirli süreler ön görülmüştür. Dava açmadan önce olay öykünüze uygun olarak öncelikle izlenecek adli süreç ve yargı yolu belirlendikten sonra bu yargı yoluna başvuru için kanunlarda yer alan sürelerin geçip geçmediğinin tespit edilmesi gerekir.

Estetik davalarında zamanaşımı operasyonun özel hastanede mi yoksa üniversite veya devlet hastanesinde mi gerçekleştiğine göre değişmektedir. Örneğin özel sağlık kuruluşlarında gerçekleştirilen işlemler bakımından 5 yıllık zamanaşımı ve daha uzun ceza zamanaşımı süreleri uygulanabilmekte iken eğer operasyonunuz bir kamu sağlık kurumunda gerçekleştirilmişse burada dava öncesinde zorunlu olan 1 yıllık kuruma başvuru sürecine dikkat edilmesi gerekmektedir. Estetik doktora dava açma süresi olayın oluş şekline, yapıldığı yere göre değişiklik arz edebilmektedir ve mevzuatımızda çok farklı zamanaşımı süreleri bulunmaktadır. Her olay özelinde sürelerin geçip geçmediği ayrı ayrı denetlenmeli ve tespit edilmelidir.

Eğer yapılan hatalı işlem neticesinde bir savcılık suç duyurusu gerçekleştirilecekse bu noktada da 6 aylık şikayet sürelerinin geçirilmemesi soruşturmanın takipsizlikle neticelenmemesi bakımından önemlidir. Bu ve benzeri sürelerle ilgili olarak sizin olay öykünüz bakımından sürelerin geçip geçmediği bakımından avukat desteği almalısınız.

Dikkat: Aşağıdaki tablo genel bilgiler içermekte olup sizin başınıza gelen olay özelinde zamanaşımı ve yasal süreleri net öğrenmek için avukata danışmanız gerekir:

ZamanaşımıSüre
Özel Sağlık Tesisi Haksız Fiil Zamanaşımı2 yıl ve 10 yıllık süreler
Uzamış Ceza Zamanaşımı (Yaralama/Ölüm)8 yıl veya 15 yıllık süreler
Eser ve Vekalet Sözleşmesi Zamanaşımı5 yıllık süre
Tam Yargı Davası Süreleri1 ve 5 yıllık süreler
Savcılık Şikayet süresi6 ay

Estetik Ameliyat Tüketici Mahkemesi

Estetik ameliyat davaları bakımından Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu Hekim-Hasta, Hastane-Hasta ilişkisini bir tüketici işlemi olarak değerlendirmektedir. Bu da olası bir uyuşmazlığın ister tıbbi malpraktis iddiasına ilişkin olsun ister bedele ilişkin bir uyuşmazlık olsun Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’daki hükümlerin uygulanacağı anlamında gelmektedir.

Tüketici işlemleri bakımından Tüketici Mahkemeleri görevli olduğu için estetik ameliyat kaynaklı uyuşmazlıklar bakımından da tüketici mahkemesi görevlidir. Ancak burada da uyuşmazlığın parasal değeri önem taşır. Eğer adli sürecin başlatılacağı yıl itibariyle belirlenmiş olan Tüketici Hakem Heyeti parasal sınırlarının altında kalan bir talep mevcutsa Tüketici Mahkemesi değil uyuşmazlık Tüketici Hakem Heyetlerinde çözümlenir

Bu konuda son olarak belirtmemiz gerek konu ise Tüketici Mahkemelerinin görevli olduğu uyuşmazlıklar bakımından dava şartı arabuluculuk uygulamasıdır. Bu tür bir dava süreci başlatmadan önce mutlaka adliyedeki arabuluculuk bürosuna başvurulmalı ve sağlık hukuku arabuluculuk uygulaması tamamlanmalıdır. Aksi halde açılacak davada Mahkeme dava şartı yokluğundan davanızı reddedecektir.

Eğer estetik operasyon devlet hastanesinde veya üniversite hastanesinde yapıldıysa artık idari yargı mercileri görevli olduğundan davanın idare mahkemesinde açılması gerekir. Üstelik bu davalar bakımından davalı işlemi yapan hekim değil doğrudan hekimin bağlı olduğu kurum taraf kabul edilir. Örneğin devlet hastanesinde yapılan estetik ameliyat bakımından dava Sağlık Bakanlığı‘na karşı açılmakta, Bakanlık yapılan yargılama neticesinde tazminat ödemek durumunda kalırsa kusurlu olan personeline rücu edebilmektedir.

Estetik Ameliyat Sağlık TesisiGörevli Mahkeme
Özel muayenehane, tıp merkezi, özel hastaneTüketici Mahkemesi
Devlet Hastanesi, Üniversite Hastanesiİdare Mahkemesi
Estetik operasyonlar bakımından görevli mahkeme

Estetik Ameliyat Dava Dilekçesi Örneği

İnternet sitesinde çeşitli sayfalarda estetik ameliyat dava dilekçesi örneği paylaşıldığı görülmektedir. Estetik tazminat davası yazımızda bu başlığa yer vermedeki amacımız internette çok fazla bu şekilde arama yapılıyor olmasıdır. Size naçizane tavsiyemiz internette yer alan bu tür taslak nitelikteki dava dilekçesi örneklerine güvenmemeniz ve bu konuda bir yasal destek almanızdır.

Estetik operasyon kaynaklı uyuşmazlıklar dahil diğer tüm hukuki uyuşmazlıklar kendine has farklı özellikler gösterir. Öncelikle olay öyküsünün iyi bir şekilde analiz edilmesi neticesinde izlenecek yol ve uygulanacak yargı yolu belirlendikten sonra buna göre dava dilekçesi ve ekleri hazırlanmalıdır. Üstelik Tüketici Mahkemeleri’nde basit usul uygulandığından dava dilekçesi akabinde karşı tarafın cevap dilekçesi vermesinden sonra davacıya ikinci bir dilekçe verme hakkı tanınmamıştır. Bu durum basit usulde görülen bu tür davalar bakımından dava dilekçesi ve eklerini daha da önemli hale getirmektedir. Dolayısıyla burada bu tür bir dava dilekçesi örneği paylaşmayı uygun görmüyor ve bu konuda da yasal destek almanızı tavsiye ediyoruz.

Estetik Ameliyat Eser Sözleşmesi

Eser sözleşmesi ve vekalet sözleşmesi sağlık hukukunda uygulanan iki temel sözleşme türüdür. Bu sözleşme türleri hasta-hastane-hekim arasındaki hukuki ilişki ile tarafların hak ve borçlarını belirlemesi bakımından son derece önemlidir.

Genel itibariyle estetik operasyonlarda hastane/hekim ile hasta arasındaki ilişkinin eser sözleşmesi ilişkisi olduğu Yargıtay tarafından kabul edilmektedir. Bu da estetik operasyonlar haricindeki diğer tıbbi süreçlerden farklı olarak estetik operasyon gerçekleştiren hekime sonuç taahhüdüne uygun hareket etme yükümlülüğü yüklemektedir.

Esasen hasta-hekim ilişkileri vekalet akdi kapsamında kabul edildiğinden hekimin sorumluluğu mesleki bilgi ve tecrübesi ile güncel tıbbi standardın gereğine uygun olarak hastasına müdahale etmekten ibaret olup hekim hastasının şifa bulmasını garanti etmez ve şifa bulmamasından da sorumlu olmaz. Estetik operasyonlarda eser sözleşmesinin söz konusu olması ise hekimin estetik olarak bir güzelleşme taahhüdünün bulunduğu ve bunu meydana getirememesinin de ayıba karşı tekeffül sorumluluğunu doğurduğu kabulünü beraberinde getirmektedir.

Estetik Doktoruna Dava Açmak ve Sürece İlişkin Bilgiler

Sağlık hukuku davalarında bir diğer önemli konu ise olası bir tıbbi malpraktisten sorumlu olan kişi ve kuruluşun tespitidir. Estetik doktoruna tazminat davası açarken bu hususa dikkat etmek gerekir. Olayın özelliğine göre kimi zaman işlemi gerçekleştiren hekim tek başına sorumlu olurken, kimi zaman hekimle birlikte sağlık kuruluşunun da sorumluluğu olabilmektedir. Yine hekimlerin tıbbi malpraktise ilişkin sorumluluk sigortaları bulunduğu için sigorta şirketlerini tazminat talepleri bakımından sorumlu tutabilmek de mümkün olabilmektedir. Bunun tespiti de yine olayın nasıl gerçekleştiğini analiz etmekle mümkün olmaktadır.

Estetik dava sonuçları da hukuk büromuza başvuran kişiler tarafından çokça merak edilmekte ve açılacak bir adli sürecin başarı şansı bu yola çıkacak kişileri meraklandırmaktadır. Estetik ameliyat tazminat davası teknik boyutu ağır basan ve tıbbi bilginin son derece yoğun olarak sonucu etkilediği davalar olması nedeniyle yargılama sürecinde alınan bilirkişi raporları çok önemlidir.

Maddi ve manevi tazminat talebi ile açılan bir estetik davasında mahkeme tüm hasta evrakını temin ettikten, tarafları ve tanıklarını dinledikten sonra dosyayı alanında uzman bir bilirkişiye veya bilirkişi heyetine tevdi etmektedir. Estetik ameliyatlarda tazminat davası bilirkişi raporunun son derece önem arz ettiği bir dava türüdür. Bilirkişi bazen davacıyı bizzat muayene etmek suretiyle tıbbi bilgi ve tecrübeleri doğrultusunda yapılan işlemin başarılı olup olmadığı veya yapılan işlemlerde bir hatalı uygulama yani tıbbi malpraktis bulunup bulunmadığı konusunda mahkemeye rapor düzenlemektedirler. Yanlış estetik ameliyatlar ancak yargılama sürecinde bilirkişinin tıbbi hatayı tespiti ile hasta lehine sonuçlanabilmektedir. Tarafların itirazları üzerinde dosya ek rapora veya yeni bir heyete de gidebilmektedir.

Avukat olarak bizlerin görevi bilgi ve tecrübemiz doğrultusunda hatalı estetik operasyonlar ile ilgili müvekkillerimizi yargı mercileri önünde en iyi şekilde temsil etmenin garantisini vermekten ibarettir. İlk derece mahkemesi ve üst derece mahkemelerinde gerekli itirazların yapılması ve dosya kesinleşene kadar müvekkillerin menfaatinin korunması ve tüm bu süreçlerde müvekkilin bilgilendirilmesi bizlerin hem görevi hem sorumluluğudur.

Estetik Ameliyat Yargı Kararları

Daha önce gerçekleştirilen yargılamalara ilişkin üst derece mahkemelerinin verdiği yargı kararları yerel mahkemeler bakımından emsal teşkil ettiğinden açılacak davalar bakımından önem arz eder. Estetik ameliyat yargı kararı araması yapılırken uyuşmazlığın hangi yargı yoluna tabi olduğu, üst derecede bu uyuşmazlığa yüksek mahkemenin hangi dairesinin bakacağı önemlidir ve bu dairenin içtihatları taranmalı ve güncel yaklaşımı ortaya konulmalıdır.

Sık Sorulan Sorular

Estetik Davası Nasıl Açılır ?

Yetkili ve görevli yargı yeri belirlendikten sonra hazırlanacak dava dilekçesi ve ekleri ile gerekli harç ve giderler ödenmek suretiyle estetik davası açılabilir. Eğer Tüketici Mahkemesi görev alanına giren bir uyuşmazlık söz konusu ise tüketiciler nispi harçlardan muaf olduğundan tüketiciden nispi harç alınmaz. Estetik davaları büyük oranda özel sağlık kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirdiğinden davaların büyük çoğunluğu Tüketici Mahkemelerinde görülmektedir.

Estetik Mağdurları Hangi Tazminatları Talep Edilebilir ?

Yanlış tıbbi müdahale neticesinde meydana gelen zararlar bakımından aşağıdaki maddi ve manevi tazminat kalemleri talep edilebilmektedir:

  • Tedavi giderleri
  • Kazanç kaybı
  • Çalışma gücü kaybı
  • Ekonomik geleceğin sarsılmasından kaynaklanan zarar
  • Hastanın kendisinin veya ağır yaralanma, uzuv kaybı gibi durumlarda yakınlarının manevi tazminat talebi

Hatalı tıbbi müdahale ölümle neticelenmiş ise bu durumda aşağıdaki kalemler talep edilebilmektedir:

  • Ölüme kadar gerçekleştirilen tedavi giderleri
  • Ölüme kadar geçen sürece ilişkin çalışma gücü kaybı
  • Cenaze giderleri
  • Ölenin desteğinden yoksun kalanlar için destekten yoksun kalma tazminatı
  • Ölenin yakınlarının manevi tazminat talebi

Arabulucuya Nasıl Başvurulur ?

Estetik operasyon neticesinde dava açmak isteyen kişi öncelikle kendisi veya estetik avukatı estetik davalarına bakan bir avukat aracılığı ile adliyelerdeki arabuluculuk merkezlerine başvurarak arabuluculuk sürecini başlatmalıdır.

Arabuluculuk talebinde yer alacak tazminat kalemleri ve olası bir anlaşmama halinde tutulan tutanaktaki uyuşmazlık konuları açılacak dava bakımından arabuluculuk sürecinin tamamlanmış kabul edilmesi bakımından önemlidir ve talep edilen tazminat kalemleri mutlaka tutanağa doğru şekilde yazdırılmalıdır.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans, Çankaya Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Medeniyet Üniversitesi Tıp Hukuku bölümünde doktora yapmaktadır. Mesleğe Hâkim olarak başlayan TABAK, bir süre Elazığ ve Ankara'da hakimlik görevinde bulundu. En son, estetik operasyonlardan kaynaklı hukuki uyuşmazlıklara üst derece mahkemesi olarak bakan Yargıtay 15. Hukuk Dairesi'nde hakim olarak görev yapmakta iken hakimlik mesleğinden çekilerek serbest avukatlığa geçiş yaptı. Şuanda İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık ve arabuluculuk yapmakta, sağlık Hukuku ağırlıklı olarak avukatlık faaliyetlerini devam ettirmektedir. Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

“Estetik Ameliyat Davaları ve Dava Açma Süresi 2024” üzerine 52 yorum

  1. Hocam biz de bir burun ameliyatı düşünüyoruz. Ameliyattan önce sözleşme mi imzalatmalıyız ? Üzerimize düşen nedir, kendimizi garantiye alabilmek için? Cevaplarsanız sevinirim

    Yanıtla
    • Estetik operasyon öncesi ayrıyeten bir sözleşme yapılmasına gerek yoktur, çünkü hukuki mevzuat zaten tarafların hak ve yükümlülüklerinin çerçevesini belirlemiştir. Tıbbi müdahale öncesi hastanın aydınlatılarak rızasının alınmasını ve bunun da hekim açısından delillendirilebilir olması önemlidir.

      Yanıtla
  2. Hocam 3 kez göğüs protezi ameliyatı oldum. ilk 2 sini ayrı Dr. 3.sünü ayrı Dr. yaptı. 3. Dr.a gönderen ilk 2 ameliyatı yapan Dr. ilk 2 ameliyatı yapan Dr. da dalgalanmalar ve simetri bozukluğu vardı. son 3. ameliyattan kısa süre sonra iltihaplar olup patladı. göğüsün biri büyük biri küçük biri yukarıda biri aşağıda, dikiş izleri olduğu gibi ortada, meme uçlarından birini fazla kesip küçültmüş. en son olarak protezde sızıntı var. Muayene eden Dr.un söylediği protezlerin patlamış. Böyle bir durumda dava nasıl sonuçlanır.

    Yanıtla
  3. Merhaba benimde ayla hanıma benzer sorunum oldu ilk ameliyatım dan memnun kalmadığım için ikincisini başka bi doktora yaptırdım ama sonuç hüsran simetri bozuklugu aşşaya düşme ve çok kötü bi görüntü oldu dava açsam kazanırmıyım biri aşşada biri yukarda oldu

    Yanıtla
  4. Merhaba,bende 6 nisan 2021 de yag alma karin germe gögüs diklestirme ameliyati oldum lakin gögüs ucum yamuk kesilms ve yapistirilmis ve doltor bey bana gögüs ucu kesileceginin bilgisini vermedi sadece alttan uzunlamasina bir cizgi acacagiz dedi suan psikojim alt üst kendime artik bakamiyorum ne gibi haklarim var.simdiden tesekkürler

    Yanıtla
  5. Üstat merhaba,
    Burun estetiğinden kaynaklı açılacak olan tazminat davasında ayrıca ameliyat bedelin iadesi kelimesi geçmeli midir? yoksa zaten maddi tazminat içerisinde mi değerlendirilir?

    Yanıtla
  6. Merhaba bende daha önceden bı burun ameliyatı yaptırdım bı sure sonra çökme oldu uzun zaman sonrasında tekrar özel bı DRM ameliyat oldum fakat ameliyat hemen 1. Ayında burnumda çökme ve yanlık oldu dava açmak istiyorum fakat bu konu hakkında hiç bilgim yok.

    Yanıtla
      • Merhabalar bende bir ay önce burun ameliyatı oldum istanbulda özel bir hastanede burnumun hem içi hem dışı yapılacaktı fakat burun kemerim asimetrik alınmış ve burun ucum olduğundan daha düşük görünüyor dava açmak istiyorum fakat nasıl bir yol izleyecegii bilmiyorum

        Yanıtla
      • Kübra hanım gibi benimde başıma geldi ilk ameliyat olduktan 3 ay sonra burun ucum düştü tekrar aynı doktora güvenerek 2 amiliyati oldum bana bir daha olmucagini söyleyip gene ameliyat sonrası 3 . ayda tekrar düşme yaptı bende dava acmayo düşünüyorum ne yapmam lazım

        Yanıtla
        • Aylin Hanım 05330168850 numaralı telefondan ararsanız detayları öğrenip gerekli bilgileri verebiliriz.

          Yanıtla
  7. Hocam merhabalar özel bir hastanede nisan 2021 de göz altı ışık dolgusu ve nazolabial dolgu yaptırdım fakat üzerinden 4 ay geçmesine rağmen göz altlarımdaki iğnenin girdiği yerdeki morluk bir türlü geçmedi. Doktora tekrar gittiğimde ise alerjik cildiniz olabilir yada güneş alerjisi olabilir gibi bahaneler üretti. Yasal haklarımı öğrenebileceğim bir yer bulamadım. Dolguları erittirirsem eğer ödediğim ücret kadarını geriye alabiliyor muyum memnun kalmadım çünkü işlemden alerjik bünyem de yok testlerim de yeni yapıldı. Üstelik daha önce dolgu yaptırmış bir insanım böyle bir sorunla ilk kez karşılaştım yardımcı olursanız çok sevinirim

    Yanıtla
  8. Hocam merhabalar ben burun estetiği ameliyatı oldum ve ameliyat üzerinden 6 ay geçmesine rağmen nefes alamıyorum benim yaşam kalitemi çok düşürdü resmen ağzımdan tek nefes alabiliyorum geceleri çok zorlanıyorum psikolojim bozuldu resmen doktorda sürekli oyalıyor bir sorun yok şu ilaçları kullan geçer gibisinden kelimeler kullanıyor bununla ilgili nasıl bir şikayet yolu izleyebilirim ve neler yapabilirim

    Yanıtla
  9. Merhaba, 19.03.2021de burun estetiği oldum fakat revize olmam gerekiyor çünkü burun deliklerim eşit değil vs vs doktor hatası olduğunu düşündüğüm bir sürü kusur var, doktor da 1 yılın dolması gerekli dedi, 2.operasyon için benden herhangi bir ücret talebinde bulunulursa ödeme yapmak zorunda mıyım bunun için? Eğer ödemek istemezsem de ilk ameliyatın para iadesini talep edip maddi manevi mağduriyet davası açabilir miyim? (Çünkü ilk rinoplasti ve revizyon arasında ve bu geçen bir yılın ekonomik değişimleri açısından fiyatlar arasında çok fazla fark var. Ayrıca kamera önü iş yapacağımdan 1 yılda gelen tüm teklifleri reddetmek zorunda kaldım, yani iş açısından da mağdurum) Ve bu davaların sonuçlanma süreleri ne kadar yaklaşık olarak? Cevaplarsanız çok mutlu olurum 🙏

    Yanıtla
    • Bununla ilgili bir dönüş aldınız mı? Aynı durumu yaşıyorum. Üstelik bir de doktorun tavrı çok kötüydü. Bunu da kanıtlamalı mıyım? Tekrar gitmeyi düşünüyorum çünkü video delil olarak sayılır mı

      Yanıtla
  10. Hocam merhaba. Ben botoks ve dolgu yaptırdım. Doktor yaparken ne istediğimi sordu botoks ve dolgu dedim ama göz altı ışık dolgusu dedim. Göz altı ışık dolgusuna ihtiyacın yık deyip çeneme ve elmacık kemiğime dolgu yaptı. Şişme, ağrı ve morarma oluştu. Daha önce başka yerde dolgu yaptırmıştım yüzüm bu şekilde olmamıştı. Şu an kendimi tanımamıyorum. Her gören sen kendine ne yaptın diyor. Aynaya bakmayı bırakın odamdan dışarı çıkamıyorum. İşe gidemiyorum. Dolgularını eritiriz dedi. Henüz gitmedim fakat bundan bile korkuyorum . Eritme ücreti talep ederler mi. Bir de dolgular eritilirse ödediğim dolgu ücretini geri alabilir miyim . Hiç memnun kalmadım çünkü. Çenem asimetrik oldu

    Yanıtla
    • ♡★Merhaba karın germe,liposuction, yüzümde ip askısı yapıldı 2 tane ip (ücretsizde dudak dolgusu) 120 bin net ödedim amaliyat öncesi bir sürü kağıt imzalatılar herkes çok iy di hayelerime kavuṣuyordum sandım amaliyatan sonra birṣeyler testi benim için ama herṣey erkendi..
      ṣikayet etmemem germiṣ zamana ihtiyacım olunduğu söylendi ..Ama ben inanın amaliyat sonrası vucudumdan memun kalmamıṣtım …Neyse bekledim sabretim arada bir whatsapptan yazdım sabır dediler bekle dediler ((bu arada unutum yazmayı amilyatan sonra bana massajı gelecek dediler onada ayrı para verdim 4 kez yada 3 kez geldi ))…ay geçtikçe karnım çok ṣiṣti 4 ay sonra tekrar yazdım video atım arabulucu bu telefona bakan kiṣiye.. Bana dediki Abla Dr gösterdim hemen çıksın gelsin demiṣ bende gün tarihi aldım gittim ekstra gider ekstra kalacak yer için cebimden tekrar ödeddim sırf Dr. Görsün beni diye ..
      artık Madi manevi yıkıldım neyse Dr gördü ama niye böyle oldu dedi’ yeniden amaliyat dedi !gün atı neyse zor bela amaliyat oldum ((o an inanın bana dejavu yaṣadım ama bu sefer herṣeyi daha farklı his etim koyunlar kesilmek için bekler ya …
      onları bir an kasap gibi gördüm!
      okadar sinirliydimki okadar kendimi kötü his ediyordumki,
      piskolojim bozuldu!
      ama sonuç gene aynı hele yüzümde ip askısı yüzünden dalgalanma oldu…
      yüzümde çukurluklar oluṣtu yo yo iy olacak dedi ücretsiz botoks enjekte de eti o dalgalanmaya ama hiç de iy olmadı sonuç hala aynı
      oh mis dedi ..yardımcısına tekrar Video gönderdim hala bekleyim sonuç için diye Ben memun değilim dedim oda abla Dr söyliycem merak etme sen dedi hala bekliyorum nasıl bir yol izlemeliyim napmam gerek haklarım nedir bilmiyorum ben sonuçlardan memun kalmadım
      Doktor bana gel derse benim oraya gidip gitmemem konusunda endiṣelerim var lütfen bana bir yol gösterin akılı mantıklı nasıl yol izlemeliyim Mağdurum gel dediğinde gitmelimiyim 3. sefer gene aynı
      olursa.

      Yanıtla
  11. Üstat merhabalar
    Gögüs dikleşme için başvuruldu ancak doktor böyle estetik durmaz diyerek gögüs büyütmenin de gerektiği söylendi. Kişi çok büyük olmaması gerektiğini söylemesine rağmen büyük takılmış ve dikleştirme yeteri kadar yapılmamış. Dikiş izleri estetik değil, gögüslerde eşitsizlikler mevcut ve dikleşme istenilen gibi olmamış bu durumda talebimiz nasıl olmalı sizce? ve doktorun zorunlu mesuliyet sigortası varmış dava aşamasında sigortayı mutlaka dahil etmeli miyim doktorun yanında? cevaplarsanız çok mutlu olurum

    Yanıtla
  12. Merhaba bende Burun ameliyatı oldum ve eğrilik var dava açmak istiyorum ama avukatim yok bizzat şikayette bulunabilir miyim yada nasıl yapabilirim

    Yanıtla
  13. Merhaba 4 ay önce burun ameliyatı oldum fakat istediğim gibi olmadı ve bu beni çok etkiledi doktorum düzeltmek için söz verdi buna dair kanıtımda var fakat şu an farklı bir yerde mesleğine devam edecek ve ben kendisine ulaşamıyorum hiçbir şekilde geri dönüş alamıyorum dava açmak istiyorum ne yapmam gerekir lütfen cevaplayın 🙏🏻

    Yanıtla
  14. Bir clinite estetik operasyon oldum kendisinin Dr olduğundan bile şüpheliyim bu klinik aslında bir dış kilinigi ama cerahi işlemden tutunda aklınıza gelebilecek herşey yapılıyor clinkyetkilisi olan Ferhat bey hatasını ustlenip plastik bir cerah getirip bizimoraya çağırdı ve bu plastik cerahi eski yapılan işlemi düzeltmesi sadece yeni bir opersonla yüzümü duzelti eski kesi izi ve hatalı kesim duruyor bu konuda tekrar şikayetimi dile getirdim ama henüz bir cevap vermediler

    Yanıtla
  15. Merhaba hocam 1 ay önce kadar burun dolgusu yaptırdım. 3 gün sonra burnumun ucunda iltihap şeklinde beyaz boloncuklar oluştu gittiğimde eritmemiz gerekicek kalıcı hasar olamaması için denildi. o gün kolumdan bir yandan kan sulandırıcı bir yandan alerji testi yapıldı teste birşey çıkmadı. ve ben 2 hafta boyunca her gün tedaviye gittim ve her gitmemde ağlayarak acıyla çıktım ve işten çıkarıldım. her gün izin aldığım için ve burnum hala şiş ve izler kaldı her gün acı çekiyorum. Maddi ve manevi olarak tazminat davası açabilir miyim

    Yanıtla
  16. Hocam merhaba anneannem ben küçükken burnumu çekmiş burun deliklerim kapanmış resmen nefes almakta zorlanıyorum onu dava etmek istiyorum yapabilir miyim

    Yanıtla
    • Hocam merhabalar bende 28 kasım 2021 senesınde ıkınçi goz kapak amilyatı oldum tek gözümden dr 190 benzıycek öbürüne dedı daha beter yaptı aynalara küstüm öz güvenim gıtdı bı gözüm kucuk bı gözüm buyuk daha beter yaptı gozumu oysakı daha ıy olucagını soyledı sonrada ben garantı vermedım dedı basarısız olunca ben dava açsam olurmu sene gectı ama her an gıbı bı duzelme yok cevaplarsanız sevınerım

      Yanıtla
  17. Merhaba hocam bende 20 gün önce bir özel hastanede kbb doktoruna burun ameliyatı oldum burnumda eğrilik ve et vardı hem onlar alınacaktı hemde dışı yapılacaktı fakat burun kemerim asimetrik alınmış ve burun ucum çok düşük bu sorunlarımı dile getirdigimde bir yıl sonra ücretli bir şekilde revizyona gideriz dedi ben şikayet etmek istiyorum ne şekilde bir yol izlryebilirim

    Yanıtla
  18. Merhaba hocam ben beş ay önce karın germe ve göğüs büyütme estetiği oldum İlk zamanlar ödem olduğu için iyiydi ama gün geçtikçe göğüslerim çok küçüldü ve karnım asla gergin değil kırk Bin TL ücret ödedim anliyacaginiz kendi param ile rezil oldum bunun için dava açsam olumlu sonuç alirmiyim

    Yanıtla
    • Merhabalar, hukuk büromuza ait 0533 016 88 50 numaradan destek alabilirsiniz.

      Yanıtla
  19. İyi akşamlar. oncelikler yardımınız icin teşekkür ederim. yabanci uyrukluyum. 4 yıl once burun estetiyi oldum burnum kaydı sola 6 ay sonra aynı doktpr ucretsiz ameliyat yaptı burnum cok kotu ve yamuk halan ve cokuk.. öahlemeye baş vurdum tüketici mahkemesını kaybettik bütün fotolar takdim eetiyime ragmen.bu nasıl bır kanun anlamiş degilim. şimdi intinad mahkemesıne baş vurdum. kac doktora gittim maf etmiş dediler burnunu kaburgadan kıkırdak alınması gerek bu normal ameliyat gıbı deyil cok pahalı. nasil bir yol izlemem gerek? .. neden hakim boyle davranmış anlamış degilim..Yargıtay kararı var ama işlemiyor galıba ? lütfen yardım edin ne yapmam gerekiyor?

    Yanıtla
  20. Merhaba Ben 2021 yılı nisan ayında estetik b urun ameliyatı oldum fakat benim gördüğüm ve etrafımda birçok kişinin de görmüş olduğu hataları Dr. ısrarla görmek istemiyor. Revizyon istememe rağmen maalesef Dr. revizyon yapacak olsam da ne yapacağımı bilmiyorum gibi bana ifadeler kullandı. Kendisinin söylediklerine ikna olmadığımdan başka Dr. lara gittim acaba ben mi ısrar ediyorum olacağı bu kadar diye ancak gittiğim Dr revizyon yapılabileceğini burnumda eğrilik olduğunu söylesem de Dr. revizyona yanaşmıyor, bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim. bilgi almam mümkün mü?

    Yanıtla
  21. merhaba hocam ben vural yıldırım. 6 ay önce bir doktora kapalı burun ameliyatı oldum . ameliyattan iki ay sonra şişlik çekilince ucu biraz düştü ve genel olarak görüntüsünden memnun değilim. yani adı estetik ameliyat ama hiç estetik olmadı. hala resim çekilirken kötü çıkıyor geniş ve etli burnum. doktorun asistanına bunu belirttim fotograf ve video attım. size dönüş yapacağız dedi fakat dönüş yapmadı. bunun üzerine tekrar aradım. hoca gelince dönüş yapacağız dedi 2 ay oldu yine dönüş yapmadılar. hiç sabrım kalmadı. hukuksal yönden dava açmam mümkünmü . hastaya karşı sorumlu olmaları ve özen göstermeleri gerekmiyormu? bunlar ameliyat edip irtibatı kestiler. bende bunların nefesini kesmemek için kendimi zor tutuyorum. ayrıca doktor edirne de görev yapmasına rağmen tekirdağ çorluya gelip ameliyat etti beni. özel vir hastanede. anlaşmalı mı yoksa kaçak ameliyatmı yapıyor orasını da bilmiyorum. geri dönüş yapmanızı rica ediyorum. iyi çalışmalar.

    Yanıtla
  22. hocam ben konyada 9 ay 2022de ozel bi kilinikte gorusup ozel hastanede gogus diklestirme ve silikon ameliyati oldum fakat hic memnun degilim smetri ve asagi sarkma var eskisinden pek bi farki yok dikis izleri bariz cok kotu duruyor. kendisine dedigimde zamanla duzelir diyor ama duzelmiycegi ortada sizde dava acmalimiyim.

    Yanıtla
  23. Merhaba, ismim Sevil.
    19-20 yaşlarımda burunun ameliyatı yaptırmıştım. Daha sonra burnumdan hiç nefes alamadım. Doktora gidip söylediğimde sen de ağzından nefes al dedi. Üzerinden 15 yıldan fazla zaman geçti. Tüm gençliğim depresyonda geçti. Aşırı unutkan biri oldum. Her zaman günün yarısı uyuyorum ve sürekli yorgunum. Bunun sebebinin o ameliyatla ve nefesle ilgili olduğunu yeni anlıyorum. Bu kadar geçmişe yönelik dava açabilir miyiz? Teşekkür ederim.

    Yanıtla
  24. merhaba hocam ben 9 ay önce devlet hastanesinde burun ameliyatı oldum burnumda kırık olmasına rağmen devlet karşılamıyor değil benden malzeme parası aldır bunun yanı sıra doktor burnumu asla söylediğim gibi yapmadı kendi kafasına göre yaptı ve burnumdaki kırığı da tam almadı bu durumda tazminat davası açılabilir mi

    Yanıtla

Yorum yapın