Yanlış Burun Ameliyatı Tazminat Davası 2024

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2024

Yanlış burun ameliyatı tazminat davası burun operasyonu sonrasında sorun yaşayan kişiler tarafından operasyonu gerçekleştiren hekim ve/veya sağlık tesisine karşı maddi ve manevi tazminat talepli olarak açılan ve tüketici mahkemelerinde görülen davalardır.

Yanlış Burun Ameliyatı Tazminat Davası açmayı düşünüyorsanız detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

Av. Arb. Bahadırhan TABAK

Burun Estetiği Davaları

Estetik amaçlı gerçekleştirilen burun operasyonlarında (rinoplasti) Yargıtay’ın uzun yıllardır görüşü hekim ile hasta arasında eser sözleşmesi bulunduğu ve bu sözleşmenin niteliği gereği hekimin sonucu taahhüt ettiği şeklindedir. Dolayısıyla ortaya çıkan kötü sonuçtan hekim sorumlu kabul edilmekte olup Yargıtay’ın güncel kararlarda da bu görüşünün devam ettiği görülmektedir.

Emsal Burun Estetiği Davaları Yargıtay Karar Örnekleri:

Yargıtay’ın burun estetiği tazminat davası bakımından üst derece yargılamayı yapmakla görevlendirilmiş dairesi olan 6. Hukuk Dairesinin 2014 yılındaki güncel kararlarına bakıldığında da yanlış yapılan burun estetiği iddialarında ortaya çıkan sonucun komplikasyon olarak nitelendirilmesi halinde dahi hekim ve/veya sağlık tesisinin hastanın maddi ve manevi zararlarını karşılaması gerektiği doğrultusunda karar verilebilmektedir.

Elbetteki her olay kendi şahsına münhasırdır ve dava açılıp açılamayacağının profesyonel bir değerlendirmeye tabi tutulması gerekmektedir. Bu konuda detaylı bilgi almak için hukuk büromuz ile iletişime geçebilirsiniz.

Burun Ameliyatı Dava Süreci

Burun ameliyatı dava süreci öncelikle arabuluculuk aşaması ile başlamaktadır. Bu tür davalar zorunlu arabuluculuğa tabi olduğundan arabulucu nezdinde 1 aylık müzakere süreci yürütülmekte, anlaşma sağlanamaması halinde dava sürecine geçilmektedir.

Tazminat davaları bakımından yasal süreler de söz konusu olup operasyonun kim tarafından ve hangi tür bir sağlık tesisinde gerçekleştirildiği açılacak davanın zamanaşımı süresini de etkilemektedir. Bunun değerlendirmesi hukuk büromuz tarafından yapılacak görüşme neticesinde tespit edilecektir.

Genel bir zamanaşımı süresi vermek mümkün değilse de üniversite ve devlet hastaneleri bakımından son işlem tarihinden itibaren 1 yıl, özel hastaneler, özel tıp merkezleri, klinik ve muayenehaneler bakımından ise son işlem tarihinen itibaren 5 yıllık süreyi geçirmemekte fayda bulunmaktadır.

Yargılama sürecinde mahkeme kendi belirleyeceği tarafsız bir bilirkişi veya bilirkişi heyetinden hatalı burun estetiği iddiasıyla ilgili olarak uzman raporu alır. Bu raporda varsa burun estetiği hataları mahkemeye izah edilir. Komplikasyon veya komplikasyon yönetimindeki süreçlerle ilgili değerlendirmeler yapılır. Revizyon operasyonu gerekip gerekmediği, gerekiyorsa revizyon masrafları dahil hastanın yanlış burun ameliyatı tazminat miktarı taraf delilleri çerçevesinde hesaplanarak mahkemeye bildirilir.

yanlış burun ameliyatı tazminat

Burun estetiği dava dilekçesi ve delilleriyle birlikte tüm dava dosyası yaşanan tıbbi sürecin ne zaman, kim tarafından, hangi sağlık tesisinde gerçekleştirildiğine ilişkin detayların öğrenilmesi akabinde ve detaylı hasta öyküsü dinlendikten sonra ofisimizde malpraktis davalarına bakan yetkin avukatlarımızca hazırlanmakta olup bu konuda detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz.

Burun Estetiği Mağdurları

İnternette çeşitli forum ve platformlarında burun estetiği mağdurları şeklinde grupların kurulduğu dahi gözlemlenmiştir. Estetik amaçla yapılan bir operasyon neticesinde çok ciddi sağlık sorunları yaşamaya başlayan kişiler bulunmakta ve bu kişiler adli merciler nezdinde bir hak arayışına girmektedirler. Burun estetiği sonucunda yaşadığınız sorunlarla ilgili olarak bir adli süreç başlatmak istiyorsanız bununla yasal destek almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yanlış burun estetiği ve yanlış burun ameliyatı iddiasıyla başlayan veya başlatılması düşünülen hukuki süreçlerle ilgili ofisimizdeki avukatlarla iletişime geçebilirsiniz.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans, Çankaya Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Medeniyet Üniversitesi Tıp Hukuku bölümünde doktora yapmaktadır. Mesleğe Hâkim olarak başlayan TABAK, bir süre Elazığ ve Ankara'da hakimlik görevinde bulundu. En son, estetik operasyonlardan kaynaklı hukuki uyuşmazlıklara üst derece mahkemesi olarak bakan Yargıtay 15. Hukuk Dairesi'nde hakim olarak görev yapmakta iken hakimlik mesleğinden çekilerek serbest avukatlığa geçiş yaptı. Şuanda İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık ve arabuluculuk yapmakta, sağlık Hukuku ağırlıklı olarak avukatlık faaliyetlerini devam ettirmektedir. Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

Yorum yapın